zaterdag 12 augustus 2017

Organiseer eens een naaiweekend !

In naaigerelaterede facebookgroepen had ik al enkele malen gelezen over het bestaan van een naaiweekend. Dit leek me wel leuk om eens mee te gaan; een volledig weekend naaien, zonder je druk te maken om dagdagelijkse beslommeringen zoals het avondeten, de was, boodschappen etc. Gewoon naaien van het begin van de dag, tot wanneer je het gehad hebt 's avonds, en dan de dag nadien opnieuw :) Wat me ook aansprak was dat je tijdens zo'n weekend met andere naailiefhebbers samenzit; in de naailessen had ik al gemerkt dat het soms leuker is om met andere mensen te kunnen overleggen en advies te vragen over bepaalde kleuren, stoffen of combinaties. Al doet manlief J thuis ook zijn best om me bij te staan met raad en daad (het laatste vooral bij het opspelden van mijn boordstof :) Dan komt zo'n paar extra handen wel van pas!).


Het was even zoeken op verschillende facebookpagina's tot ik een naaiweekend vond die in de buurt was (want ik ben niet zo'n held met de auto), jammergenoeg viel deze op een datum waarop ik al niet meer vrij was. Ondertussen was ik wel reeds toegevoegd in de groep en kwam ik in gesprek met een ander meisje die op die datum ook niet kon. Zij vroeg me of ik geen zin had om mee te helpen om zelf een naaiweekend te organiseren, op een door ons gekozen datum. Zo komt het dat ik nu medeorganisator ben van een fantastisch naaiweekend in de Vlaamse Ardennen :)

Het gaat pas door het laatste weekend van de herfstvakantie en het begint al serieus te kriebelen hier :) We zijn reeds van maart aan het organiseren dus alles begint nu zo wat in zijn plooi te vallen en is het vooral uitkijken tot het eindelijk zo ver is. En dan maar duimen dat alles vlotjes verloopt :) De voorbereiding verloopt alleszins goed, al zeg ik het zelf!

  • Locatie: check
  • Catering: check
  • Afzonderlijke naairuimte: check
  • Pop-upwinkeltje: check
  • Extra activiteit (zeefdrukken): check
  • Sponsors voor de goodiebags: check en dubbel check !

Misschien is dit ook nog eens het uitgelezen moment om alle sponsors te bedanken, ik ben zot onder de indruk van hoe lief en behulpzaam jullie zijn door ons te steunen, al is dit nog maar het eerste naaiweekend dat we organiseren. Dikke dankuwel om ons bij te staan en mee te helpen met het vullen van onze goodiebags; door het opsturen van fournituren, kortingsbonnen, patroontjes en zelfs stof ! Jullie zijn top ! Bedankt Babarum, Framalo, De Banier, Creakiosk, Kiwi Fabrics, Fournituren.nl, Veritas, Bolletjes Eend, La Maison Victor, Stof op zolder, Atelier in 't Leerke, Lelastof, Straightgrain en Lanalotta!

Wie vragen heeft rond het organiseren van een naaiweekend of wie interesse heeft om mee te gaan (er zijn nog enkele plaatsjes vrij!), mag mij altijd een mailtje (lizeryckebosch@gmail.com) sturen of reageren op deze post.
Als je zelf tips hebt, zijn deze ook welkom!

4 opmerkingen:

  1. Wij gaan volgende week met de klas op naaiweekend (8, wel zelf koken). Ik kijk er ook zo naar uit. Waar gaat die van jou door? Ik ben eveneens geen held in de auto, maar zou er toch graag nog eens een paar meedoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Eefje, bedankt voor je bericht. De onze gaat door op 3-4-5 november in Villa Nuvola te Zottegem. Als je meer informatie wil, mag je me altijd een mailtje sturen hoor.
    Groetjes,
    Lize

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben alvast ingeschreven,kijk er enorm naar uit ook nieuwe,lieve,medenaaisters te ontmoeten ☺

    BeantwoordenVerwijderen